Thursday, March 12, 2009

Tag dari Khalilah..

Assalamualaikum..

lama tak menjengah kotak post ni.. Sibuk.. banyak perkara perlu dibereskan. Exam minggu depan nak start dah..tapi cuba juga cari masa.. alhamdulillah petang ni diberi kelapangan.. Paling penting membalas buah tangan dari ija ni..


1) Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?
Kembara Musafir.. Sebab terkesan dengan artikel dari buku tazkirah Tuan Guru Nik Aziz.Satu analogi yang cukup bermakna dalam diri. Kita musafir di bumi Illahi.. Kembara untuk menuju destinasi yang abadi..


2) Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
http://alhanin-kembaramusafir.blogspot.com.. Senang, amek nama blog je tapi kena tambah alhanin tu sebab kembara musafir tu dah ada orang.. tak pe lah, panjang sikit ;)


3) Apakah metod penulisan dalam blog anda?
Berkongsi sesuatu yang bermanfaat. Walaupun kecil, tapi ia sungguh bermakna pada diri. Kata orang Sharing Is Caring ;)


4) Aktif menulis penulisan ilmiah dalam blog tapi kurang aktif di khalayak luar (dakwah)?
Alhamdulillah.. Tengah-tengah kot. yang pasti keaktifan di luar kadang-kadang lebih dari keaktifan dalam blog ni. mungkin kekangan yang ada sebab rumah tak berintenet. Lagipun saya ni lebih banyak bercakap dari menulis (orang kata la)


5) Pernah terasa nak hapuskan blog anda? Sebabnya?
Tak pernah lagi. ye la, baru beberapa bulan hidup. hehehe tapi macam tak nak buat sebab ni hasil tunjuk ajar "tok Guru" a.k.a cik shafiqah santun. Sayang tu


6) Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ini?
Seronok baca blog Ija.. Riang gembira, santai tapi ada mesej yang disampaikan.. Kawan yang dikenali di PKG ni memeng berbakat. Ala Ija, ni dah puji lebih-lebih balik malaysia nanti belanja tau ~_^

Huhu terima kasih Ija sudi tag kita.. seronok juga menjawabnya. Apapun teruskan perjuangan di Morocco tu ek. untuk kawan- kawan saya yang terpilih kat bawah ni, selamat bertag lah ye.. Maaf la, tak ramai kawan lagi, jadi kurang orang yang terpilih. yang lain tu saya tag len kali.. ni malas nak letak alamt blog. tulis nama je lah.. Sila ambil tahu ye ^_^


~ Ukhtie Fatimah
~ Ukhtie Aimiz
~ Ukhtie Kazi
~ Ukhtie Zieys
~ Ukhtie Selembar bicara
~ Ukhtie Yati
~ Cik Santun
~ Ukhtie Feez
~ Ukhtie Fiqa

4 comments:

Biru said...

Terima kasih menjawab tandaan kita! Teruskan menulis ya! =)

alhanin said...

sama-sama.. nanti kat mesia kita jumpa ek.. nak tuntut belanja makan ngan ija hehehe

Fez said...

awk tau.. dulu2 memula akk igt alhanin ni ummu hanin punya (mawah). hehe.. nnti akk jawab tag yeh.insyallh..

alhanin said...

hehehe tu la.. krisis identiti.. tak pe2 no problem kak fez